Германският автомобилен гигант Volkswagen (VW) реши да построи нов завод в провинция Маниса

...
Германският автомобилен гигант Volkswagen (VW) реши да построи нов завод в провинция Маниса
Коментари Харесай

ARD: Volkswagen ще обяви новия си завод в Турция през септември

Германският авто гигант Volkswagen (VW) реши да построи нов цех в провинция Маниса в Турция и ще подпише съглашение в края на септември или началото на октомври. Това съобщи немската телевизия ARD, като се базира държавни източници в Берлин.

Германската провинция Долна Саксония, една от заинтригуваните страни на VW, също поддържа решението.

ARD, която е немската социална медия съобщи, че немският авто производител е избрал Турция, макар по-ниските разноски за труд в България, а различният вид на Саудитска Арабия е бил изключен от масата за договаряния.

Според новината немската компания е повдигнала въпроса за високите налози върху новите коли в Турция и чака да види дали ще бъдат подхванати стъпки по въпроса. ARD съобщи, че VW се стреми да създава модела " Пасат "  в Турция и да продава 40 000 автомобила от този модел в страната годишно, както и че възнамерява производството на модели на " Шкода "  и " Сеат "  в новия цех, показва Българска телеграфна агенция.

За новия цех се чака да бъде вложена инвестиция от 1,3 милиарда евро, до 2 милиарда евро, което ще подсигури претовареност на почти 5000 души. Заводът би трябвало да стартира работа през 2022 година и да служи като едно от най-важните индустриални уреди в района.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР